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SUMMARY 

Use by a party unit or a principal campaign committee of a service provided without 
charge to the public and to civic organizations does not result in a contribution to the 
committee or a gift to the candidate. 

FACTS 

You are the chair of a political party unit. On behalf of the party unit and some of the party's 
candidates, you request an advisory opinion from the Ethical Practices Board based on the 
following facts: 

1. Geocities is a for-profit provider of internet services. Its web site is supported in 
part by on-line advertising, some of which may be placed by companies which 
are lobbyist principals. 

2. As a service to the internet community as a whole, Geocities offers free world 
wide web home page space to individuals and civic organizations. 

3. There is no cost to the home page holder, and the service is available to any 
individual or civic organization requesting it. 

4. Your party unit and some of the party's candidates would like to accept 
Geocities offer of free home page space for use by their political committees. 



ISSUE 

May a political committee, including a principal campaign committee, accept free world wide 
web home page space from Geocities under the terms described in the facts without violating 
the provisions of Minnesota Statutes, chapter IOA? 

OPINION 

Yes, your party unit and the candidates' principal campaign committees may accept the 
Geocities home page space offer. 

The service in question is available to civic organizations and to the public as a whole without 
charge and without restrictions as to who may use the service. The acceptance of such a 
service by a political committee does not result in a contribution to the committee from the 
service provider. (See also, advisory opinion # I  54.) 

The gift prohibitions of Minn. Stat. 3 10A.071 are not applicable to the facts you present. Even 
if the services provided were recognized as a contribution, it would be a contribution to the 
committee involved, not to an individual. Party units are not subject to the provisions of Minn. 
Stat. § 10A.071, and contributions to principal campaign committees are specifically excluded 
from the general prohibition by the exception provided in Minn. Stat. § 10A.071, subd. 3(a)(l). 
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